Calisthenics

Calisthenics is wereldwijd een snel groeiende sport. In o.a. de VS, Frankrijk, Turkije en vele oostbloklanden zijn er vele Calisthenics Parks te vinden. In Nederland neemt de belangstelling voor deze laagdrempelige sportbeoefening explosief toe en zijn er inmiddels ook een aantal buitenfitness parken te vinden.

Meer fitness

Calisthenics motiveert de beoeferaars sportief te bewegen waarbij het eigen lichaam als weerstand wordt gebruikt. Daarnaast promoot het ook een gezonde levensstijl. Met het aanleggen van meer relatief goedkope calisthenicsparken, wordt er een stap gezet richting een sterkere en gezondere samenleving.

Calisthenics is vernieuwend en biedt jongeren een alternatief voor het "rondhangen". Het brengt jongeren van verschillende culturen bij elkaar en zorgt voor sociale cohesie.

In Nederland zijn er momenteel een aantal parken o.a. in Dordrecht, Amsterdam en Alphen aan den Rijn. Hier trainen beoefenaars en teams in de buitenlucht.

OutdoorGym werkt nauw samen met een aantal beoefenaars van deze sport, waardoor onze toestellen functioneel en kwalitatief volledig afgestemd zijn op de sportieve gebruiker. Hierdoor kunnen wij ons met recht specialist in Calisthenics toestellen noemen.
Aan het Holendrechtplein in Amsterdam Zuid Oost hebben wij een aantal roestvrij stalen toestellen geplaatst waar zowel de gebruikers als de deelgemeente Zuid Oost zeer enthousiast over zijn.

Wilt u meer informatie over Calisthenics toestellen? Neem dan contact met ons op.


Op onderstaande video ziet u een aantal oefeningen op onze RVS toestellen