Over OutdoorGym

Waarom Outdoor Fitness?
Buitenfitnessapparatuur is professioneel ontworpen en ontwikkeld om permanent buitenshuis te worden geĆÆnstalleerd. Hierdoor zijn de toestellen gratis te gebruiken en toegankelijk voor iedereen. Het slimme ontwerp maakt het veilig om te gebruiken en door slim gebruik te maken van het lichaamsgewicht van de gebruiker behoeft het toestel geen losse gewichten.

Zijn de toestellen veilig?
Onze toestellen voldoen alle aan de Europese veiligheidsnormen EN1176 en EN957 en hebben strenge veiligheidstesten ondergaan. Onze toestellen zijn ontworpen door intensieve samenwerking met professionals in de fitnessindustrie, zodat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen profiteren.

Waarom is de EN1176 norm zo belangrijk?
Outdoor Fitness is een nieuw concept binnen Europa. Toen wij begonnen bestond er nog geen richtlijn inhoudende de normen voor onze toestellen. Om deze reden hebben wij ons destijds voor advies tot de beste en meest vooraanstaande Europese veiligheidsexperts gewend. Het concept voor Outdoor Fitness is dat iedereen zonder enig toezicht onze toestellen kan gebruiken. Daar iedereen inclusief kinderen toegang tot deze fitnesszones heeft, vonden wij het cruciaal dat de strengste veiligheidsvoorschriften op onze toestellen van toepassing zouden zijn. Wij zijn het niet eens met de stelling van derden dat het plaatsen van niet-gestandaardiseerde toestellen op afstand van speeltoestellen voldoende zou zijn. Onze ervaring leert dat kinderen zich aangetrokken voelen tot al het onbekende, dus ook tot deze toestellen. Wij kunnen nu met een gerust hart kinderen op onze fitnesszones verwelkomen in de wetenschap dat al het mogelijke is gedaan om potentiƫle gevaren te elimineren.

Waarom de EN957 standaard?

De EN 957 is de indoor trainingsstandaard. Wij hebben deze standaard op onze toestellen toegepast omdat we ons er van wilden verzekeren dat we dezelfde hoge kwaliteitseisen zouden toepassen als indoor fitnesstoestellen. Wij wilden mensen hetzelfde gevoel geven als bij indoor fitness, zij het dat het in de buitenlucht en bovendien gratis is. Om voor de standaard in aanmerking te komen moesten de toestellen zo ontworpen zijn dat ze moeiteloos de meest extreme belastingtesten kunnen doorstaan. De duurzaamheid van de producten wordt hiermee verzekerd. Wij zijn gedreven het voor iedereen mogelijk te maken het plezier en het nut van onze toestellen te kunnen ondervinden. Ons concept zorgt dat de grootste drempels tot een actievere levenshouding, te weten de kosten en de toegankelijkheid van de fitnesstoestellen, er niet meer zijn. Wij hebben de speeltoestellen standaard EN 1176 toegepast om ook de jeugd er gebruik van te kunnen laten maken. Wij hebben belangrijke elementen van het "Inclusive Fitness Initiative" in onze ontwerpen verwerkt zodat ook lichamelijk gehandicapten er gebruik van kunnen maken.

Voor wie bestemd?

Een voordeel van onze toestellen is dat deze door iedereen van jong tot oud, van beginners tot gevorderden kunnen worden gebruikt. Het gebruik ervan is praktisch en geeft veel plezier. De toestellen kunnen individueel of met meerdere personen worden gebruikt. Het past uitstekend bij groepstraining of als deel van een fitness parcours.

Andere voordelen
  • Geeft toegevoegde waarde aan openbare ruimten en parken
  • Verantwoorde investering biedt vele voordelen
  • Lage onderhoudskosten
  • Sterke vandalisme- en weersbestendige constructie
  • Sluit naadloos aan op het thema "gezond bewegen"
  • Stimuleert sociale- en gezinsactiviteiten
  • Fungeert als promotie voor een gezondere levensstijl
  • Uitstekende vorm van eco-therapie

Waar worden de toestellen gebruikt?

Onder andere in parken, recreatiegebieden, scholen, universiteiten, golfterreinen, verzorgings- en bejaardentehuizen, hotels, cruise schepen, vakantieparken, militaire tereinen, gevangenissen, wegrestaurants, kantoor complexen, winkelcentra, openbare ruimten en trim routes.